Myrskyn jälkeen

Eilisen myrskyn jälkiä korjataan pitkään. On ikävää lukea kaikista tuhoista mitä se sai aikaan. Osa ihmisistä jäi ilman sähköä ja ovat edelleen sitä vailla. Ajattele kuitenkin hetki tilannetta, jossa sähkö kotonasi ei vain ole mukavuus, vaan välttämättömyys.

Kun luonnonvoimat ottavat vallan, on erityisen haastavaa olla trakarilapsen kanssa kotona. Kolmentoista sähköttömän tunnin jälkeen alkaa minkä tahansa laitteen akku loppua. Saturaatiomittari, imulaite, ruokapumppu ja happirikastin tarvitsevat sähköä. Osassa on akku, mutta sairaalan lainatavaroiden akkujen kestävyys ei aina ole priimaa.

Visuvedellä asuvan Mervin perheen sähköttömien päivien pelastus on oma agrikaatti. Perheen trakarilapsi Reino sai sen syntymäpäivälahjaksi isoveljeltään eikä se ole hassumpi lahja ollutkaan! Aiemmin perhe joutui soittelemaan sähkölaitokselle tai pelastuslaitokselle tilannetta selitellen. Joskus perhe sai apua, joskus ei. Syrjäkylillä ja maalla myrskyt ja sähköttömyys ovat jokasyksyinen ongelma.

Eilen illalla agrikaatti pauhasi Reinon kodin terassilla pitäen hänen laitteensa toimintavalmiudessa. Perhe sai kuitenkin nauttia myös tunnelmallisesta kynttilänvalosta myrskyn pauhatessa, koska poika ei tarvinnut lisähappea.

reinokuva

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s